Районен съд – Бургас   остави в ареста македонеца Зоран Камилов,

...
Районен съд – Бургас   остави в ареста македонеца Зоран Камилов,
Коментари Харесай

Каналджията Зоран се призна за виновен, остава в ареста

Районен съд – Бургас   остави в ареста македонеца Зоран Камилов, който бе арестуван да кара ТИР с 88 мигранти от Афганистан, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

В началото на днешното правосъдно съвещание  Зоран съобщи пред Бургаския областен съд, че е отговорен и изрази страдание за осъщественото действие. Защитата дефинира инкриминираното действие, което е осъществил обвинения, като случаен случай, за който той ще понесе следствията. Адвокатите пледираха за вземането на мярка " Парична гаранция " или " Домашен арест " по отношение на непознатия жител.

Зоран   е обвинен за това, че в неденя по път II-79 в посока от Средец към   Бургас, в региона ж.к. " Меден рудник ", в съучастничество като причинител, с неустановено по делото лице настоящо като помощник, за да набави за себе си и неустановеното лице имотна полза, незаконно подкрепил чужденци, като превозвал повече от едно лице - 88 лица от мъжки пол от афганистански генезис да преминат през територията на   България в нарушаване на ЗЧРБ, като действието е осъществено, посредством потребление на МПС - товарен автомобил влекач " МАН " с прикачено ремарке (престъпление по чл.281 ал.2 т.1 и т.5 вр. ал.1 вр. чл.20 ал.2 НК).

Престъплението, за което Камилов е притеглен като обвинен е " тежко " съзнателно закононарушение по смисъла на закона, като за него се планува наказване " Лишаване от независимост " за период от една до шест години и санкция от 5 000 до 20 000 лв.. Районен съд – Бургас счете, че събраните до сегашния миг доказателства по Досъдебното произвеждане, обективирани в свидетелски показания на полицейските чиновници и непознатите жители, протокол за оглед, самопризнанията на обвинения, информации, писма, информация за съдимост и голям брой други писмени материали по делото, са задоволителни с цел да може да се направи обосновано съмнение, че е допустимо Зоран Камиловда е направил действието, в което е упрекнат. Съдът счете, че във връзка с обвинения е налице и другата изискуема причина за неговото в началото задържане заради съществуваща все още действителна заплаха той да извърши друго закононарушение или да се укрие. За съществуването на тези рискове правосъдната инстанция се аргументира със следното: " Той е притеглен като обвинен за тежко съзнателно закононарушение, влизал е общо 7 пъти в страната, като престоят му е единствено няколко часа. От друга страна следва да се вземе поради и методът на осъществяването на действието, в което е упрекнат, което характеризира възможния причинител на сходно действие като персона със повишена степен на социална заплаха, защото се касае за 88 души. Начинът на осъществяването на съответното действие и приведената нелегалност показва занемаряване на общоприетите правила на държание. ". Отделно от това съгласно Бургаския областен съд, Зоран  е непознат жител и няма данни да има непрекъснат или сегашен адрес в страната, или да е трудово зает.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР